Los territorios del libro en el Blog de l'Escola de Llibreria | Trama Editorial

Los territorios del libro en el Blog de l'Escola de Llibreria

Galindo Olivares, Manuel Dávila. Los territorios del libro: paradojas, aporías y desvelos. Madrid: Trama, 2015. 91 p. (Tipos móviles; 20). ISBN 978-84-943800-3-7. 16 €.

L’autor va néixer a Ciutat de Mèxic l’any 1980. Coneix el sector del llibre des de diferents camps, ja que ha estat editor, traductor, escriptor i, fins fa poc, gerent de mitjans digitals de les llibreries Gandhi, de Mèxic. Actualment, és responsable del projecte BajaLibros. Ha publicat, entre d’altres, a revistes com El perro, Lenguaraz, Lee+. Ha participat en diferents taules d’anàlisi sobre el futur del llibre electrònic a Mèxic i Llatinoamèrica.

Manuel Dávila, amb ironia, humor i en només 90 pàgines, va desgranant la problemàtica del sector del llibre, començant pels editors de tota la vida que no han sabut adaptar-se als nous temps, explica com han canviat i han aparegut nous canals de distribució, com els llibreters han d’abandonar la passió de llegir per la de vendre perquè no és el mateix els llibres que els agraden i voldrien vendre que els que el client compra.

Repassa diferents possibilitats sobre el futur del llibre, per exemple, les grans cadenes que ocupen el territori en detriment de la qualitat del producte, tot fent desaparèixer les llibreries de proximitat. Com el llibreter tradicional ha d’aprendre a comprar i oferir el seu producte partint del tipus de públic a qui vulgui dirigir-se, perquè el negoci de la llibreria està en crisi malgrat que el llibre viu una època daurada, mai no s’havia llegit tant com ara; el llibre i la lectura s’han democratitzat.

Seguir leyendo en el Blog de L’Escola de Llibreria.

 

Copyright © 2020 Desing ComparteMedios. Desarrollo 2TeCh. Todos los derechos Reservados.

Proyecto financiado por la Dirección General del Libro, del Cómic y la lectura, Ministerio de Cultura y Deporte